Η Ομάδα μας

Μαργαρίτη Ελένη
Λογοθεραπεύτρια- Επιστημονική υπεύθυνη
Απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εξειδίκευση στον παιδιατρικό πληθυσμό.
Έχει παρακολουθήσει διήμερη εκπαίδευση σχετικά με τη Αξιολόγηση και Παρέμβαση/ Πρωτόκολλο Λογοπεδικής αξιολόγησης Σχολικής ηλικίας (ΠΛΑΣΗ) που
διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης
Λογοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους: Εναλλακτικού Συστήματος Επικοινωνίας (P.E.C.S), TEACCH, Feeding therapy, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια για την αξιολόγηση και την αποκατάσταση διαφόρων αναπτυξιακών διαταραχών, αλλά και στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών μέσω γλώσσικών επεξεργαστών Gestalt.
H επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και παράλληλη στήριξη σε δημοτικό σχολείο και σε νηπιαγωγεία. Στα πλαίσια προσωπικής εξέλιξης έχει εποπτευθεί από τον τον Π. Κοκμοτό.

Σταθοπούλου Μαρίνα
Λογοθεραπεύτρια- Επιστημονική υπεύθυνη
Η Μαρίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, έπειτα πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου και στη συνέχεια κάτοχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους MAKATON, TEACCH, Feeding Τherapy, Attention Autism, Palin PCI, MiniKIDS-Θεραπεία Τροποποίησης Τραυλισμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιχνίδι SSIP και Video Modeling ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια για την αξιολόγηση και την αποκατάσταση διαφόρων αναπτυξιακών διαταραχών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία στο ¨Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων¨ (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε), στον παιδικό σταθμό ¨Οι Φίλοι του Παιδιού¨, στο Κέντρο Ημέρας ¨ΒΑΒΕΛ¨, καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής. Στα πλαίσια προσωπικής εξέλιξης έχει εποπτευθεί από την Α. Φραγκούλη, την Α. Λαμπρινού, τον Π. Κοκμοτό, την Μ. Βλασσοπούλου και τον Γ. Μαρτίνη ενώ έχει παρακολουθήσει εθελοντικά συνεδρίες αξιολόγησης στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κατερίνα Ζιώγα
Εργοθεραπεύτρια
Η Κατερίνα Ζιώγα είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια της φοίτησής της έχει πραγματοποιήσει κλινική άσκηση στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» με παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση,στην Ειδική Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης καιΕπαγελματικής Επανένταξης (ΑμΚΕ Ιάσων)ατόμων με ψυχωσικές διαταραχές, και στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ Χολαργού,σε πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές. Παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με βάση τις θεραπευτικές τους ανάγκες. Έχει εκπαιδευτεί στην εργοθεραπευτική προσέγιση Cognitive Orientation to Everyday Occupational performance CO-OP (Γνωσιακός προσανατολισμόςστηνκαθημερινήεκτέλεσηέργου)καιτηντρέχουσαπερίοδο εκπαιδεύεταιστηνμέθοδοτηςΑισθητηριακήςΟλοκλήρωσης(SensoryIntegration). Έχειπαρακολουθήσειπλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εξακολουθεί να επιμορφώνεται στον τομέα της παιδιατρικής Εγοθεραπείας.Τέλος, είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

Εύη Χασάνη
Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός
Η Εύη Χασάνη είναι Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση Παιδαγωγική) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (A.B.A), στη χρήση Εναλλακτικού Συστήματος Επικοινωνίας (P.E.C.S) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω στην Ειδική Αγωγή. Ως άνθρωπος που πιστεύει στη δια βίου μάθηση, συνεχίζει να διερευνεί την επαγγελματική της κατάρτιση με τακτικές επιμορφώσεις.
Δραστηριοποιείται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής από το 2015 παρέχοντας θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Στηριζόμενη στις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη της για τα παιδιά, προσφέρει πάντα την καλύτερη δυνατή θεραπεία, κατανοώντας τις ανάγκες τους και δημιουργώντας ατομικά πλάνα θεραπείας για την επίτευξη των στόχων και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Άννα Σαργιάνου
Ψυχολόγος
Η Άννα Σαργιανού είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, με εξειδίκευση στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Έχει εργαστεί σε δομές ειδικών θεραπειών και σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, παρέχοντας ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους, αξιολόγηση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων, ψυχοεκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων. Δίνει έμφαση στη διεπιστημονική συνεργασία και στη δημιουργία θεραπευτικής σχέσης προσαρμοσμένης στις ανάγκες κάθε παιδιού και οικογένειας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές δημοσιεύσεις και διεθνή συνέδρια, με θεματολογία που αφορά την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, την ενδυνάμωση ασθενών και την υποστήριξη σε περιόδους κρίσης.

Νεοφωτίστου Μαρία
Λογοθεραπεύτρια
Η Νεοφωτίστου Μαρία είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Ed.) με ειδίκευση στην “Αξιοποίηση ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση”. Η κλινική της εμπειρία στην αξιολόγηση αλλά και κατάρτιση θεραπευτικών παρεμβάσεων στον παιδιατρικό πληθυσμό είναι πολυετής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφώσεις που οδήγησαν στην εξειδίκευσή της σε μια σειρά από ανιχνευτικά εργαλεία και πρωτόκολλα αξιολόγησης όπως είναι το ΕΔΑΛΦΑ, η Πρότυπη Δοκιμασία “παις”, τα ψυχομετρικά εργαλεία Detroit και ΛαΤω, η Δοκιμασια Πληροφοριακής και Γραμματικής Επάρκειας – Εικόνες Δράσης, η Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου κ.α. Τέλος σε επίπεδο παρέμβασης έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει τα παρακάτω προγράμματα: T.E.A.C.CH, PECS, MAKATON, PRT- Pivotal Response Treatment, the SCERTS model, Palin PCI, SIMATA,VOICECRAFT κ.α.

Οικονόμου Μαρία-Ηλέκτρα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια – Εκπαιδευόμενη Συστημική Θεραπεύτρια
Η Μαρία-Ηλέκτρα Οικονόμου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους. Ειδικεύεται στη Συμβουλευτική Γονέων, συνοδεύοντας ενήλικες που επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερα τη σχέση με τα παιδιά τους, να επεξεργαστούν τις προκλήσεις της ανατροφής και να ενδυναμωθούν στον γονεϊκό τους ρόλο.
Αυτό που την κινητοποιεί ουσιαστικά είναι η βαθιά της πίστη ότι κάθε γονέας, όταν νιώσει ότι ακούγεται χωρίς κριτική, μπορεί να ανακαλύψει τις δικές του λύσεις και να σταθεί με μεγαλύτερη σταθερότητα, τρυφερότητα και σύνδεση απέναντι στο παιδί του. Πιστεύει ότι η αλλαγή στη γονεϊκή στάση μπορεί να γίνει το πιο ισχυρό σημείο στήριξης για την ψυχική υγεία ολόκληρης της οικογένειας.
Η προσέγγισή της βασίζεται στη συστημική και υπαρξιακή θεραπευτική σκέψη, βλέποντας το άτομο μέσα στο δίκτυο των σχέσεών του. Στη θεραπευτική σχέση δίνει έμφαση στη γνησιότητα, στην αποδοχή, στην ενσυναίσθηση και στον σεβασμό προς τον ρυθμό και την εσωτερική σοφία κάθε ανθρώπου. Δημιουργεί ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι γονείς μπορούν να επεξεργαστούν δύσκολα συναισθήματα, ενοχές, αδιέξοδα ή ανασφάλειες, και να ξανασυνδεθούν με τις αξίες και τα όνειρά τους.
Η Μαρία-Ηλέκτρα έχει εργαστεί για περισσότερα από 15 χρόνια σε θεραπευτικά πλαίσια, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι εκπαιδευόμενη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο πλαίσιο διεθνούς προγράμματος του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, διατηρεί ενεργό κλινικό ρόλο ως εργοθεραπεύτρια σε παιδιά και εφήβους, αξιοποιώντας πολύτιμη εμπειρία και εξειδικεύσεις σε θέματα αισθητηριακής επεξεργασίας, αυτιστικού φάσματος, σχολικής λειτουργικότητας και σύνθετων οικογενειακών δυναμικών.
Διατηρεί σταθερά το ενδιαφέρον της για τη διεπιστημονική συνεργασία, την κλινική εποπτεία και τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη, αναζητώντας διαρκώς τρόπους να είναι ουσιαστικά παρούσα για κάθε άνθρωπο που τη συναντά.